1ο Πανελλήνιο Συμεωνίδειο Συνέδριο Έρευνας του Καρκίνου

 

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη διενέργεια του 1ου Πανελληνίου Συμεωνιδείου Συνεδρίου Έρευνας του Καρκίνου που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 19-20 Ιανουαρίου 2018.

Το Συμεωνίδειο Συνέδριο για την Έρευνα του Καρκίνου με Πανελλήνια συμμετοχή γίνεται προς τιμήν του Καθ. Αλεξάνδρου Συμεωνίδη, που ήταν ο μεγάλος οραματιστής και θεμελιωτής της Έρευνας του Καρκίνου στην Θεσσαλονίκη, αλλά και από τους πρώτους στην Ελλάδα. Ήταν αυτός που χάρις στην επιμονή και ισχυρή θέληση και παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής του σχεδίασε και ανέγειρε το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και το (μετέπειτα Συμεωνίδειο) Ερευνητικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη και ίδρυσε τη Ελληνική Εταιρεία Ερεύνης του Καρκίνου. Με μια ομάδα έξοχων ερευνητών συγκρότησε τη πρώτη αξιόπιστη Επιστημονική ομάδα που οι σοβαρές μελέτες τους πάνω στον Καρκίνο ήταν η πρώτη σπίθα από την οποία ξεπήδησε αργότερα η εκτεταμένη εφαρμογή της Έρευνας του Καρκίνου στην Ελλάδα. Η Ελληνική Εταιρεία Ερεύνης του Καρκίνου μετά τον θάνατο και σε ανάμνηση του ιδρυτού της καθιέρωσε την Ετήσια Συμεωνίδειο Διάλεξη στην οποία προσκλήθηκαν και επί 43 χρόνια τίμησαν τη μνήμη του Αλεξάνδρου Συμεωνίδη, υψηλού επιπέδου και ανεγνωρισμένοι Έλληνες και ξένοι Ερευνητές.

Τελευταία, η γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης του Καρκίνου αποφάσισε την αναβάθμιση της Ετήσιας Συμεωνιδείου Διαλέξεως σε Πανελλήνιο Συνέδριο, ευελπιστώντας στην ετήσια συγκέντρωση και πλησίασμα όλων των φορέων που ενεργοποιούνται στην Έρευνα του Καρκίνου στην Ελλάδα και με σκοπό αφ’ ενός την ανακοίνωση και παρουσίαση των Ερευνητικών δραστηριοτήτων κάθε Κέντρου και Ομάδας σε θέματα που αφορούν τον Καρκίνο και αφ’ ετέρου την ώσμωση των Ελλήνων Ερευνητών για ανταλλαγές σκέψεων και αφορμές συνεργασιών. Η εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου θα είναι η νέα 44η Συμεωνίδειος Διάλεξη.

Μετά τις πρώτες προφορικές ενημερώσεις, φάνηκε έντονο το ενδιαφέρον από όλους τους αρμόδιους επικεφαλής Ερευνητικών προγραμμάτων που απευθυνθήκαμε. Προς τούτο, προσκλήθηκαν όλα τα Πανεπιστήμια/Ιατρικές Σχολές, Επιστημονικές/Ερευνητικές Ομάδες, Εθνικά Ερευνητικά Κέντρα, καθώς και η Φαρμακοβιομηχανία για να καταθέσουν τις τρέχουσες εξελίξεις και επιτεύγματα της Έρευνάς τους στους συμπαγείς όγκους σε επίπεδο εργαστηριακό, κλινικό, επιδημιολογικό, κλπ. και ΟΛΟΙ έχουν αποδεχθεί. Έτσι, στο Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Κρήτης, Ιωαννίνων, Θράκης, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμινγκ", το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Ογκολογικές Ερευνητικές Ομάδες (η Ελληνική Ογκολογική Ερευνητική Ομάδα, η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα, η Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Ουρο-Γεννητικού Καρκίνου), η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και τέλος όλη η Φαρμακοβιομηχανία που ασχολείται με την έρευνα νέων μορίων για τη θεραπεία του Καρκίνου (θα συμμετέχουν 12 Φαρμακευτικές Εταιρείες που θα ανακοινώσουν τα pipeline τους).

Εκτιμούμε ότι για πρώτη φορά θα συγκεντρωθούν όλοι οι επίσημοι φορείς της Έρευνας του Καρκίνου στην Ελλάδα σε ένα ιδιαίτερο Συνέδριο. Σας καλούμε όλους για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για την Έρευνα του Καρκίνου στην Ελλάδα

Το 1ο Πανελλήνιο Συμεωνίδειο Συνέδριο Έρευνας του Καρκίνου θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, 19-20 Ιανουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Μη διστάσετε να έλθετε σε επικοινωνία μαζί μας για κάθε λεπτομέρεια που θα θέλατε να μάθετε για το Συνέδριο ή για τη συμμετοχή σας.

Το επίσημο Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Με κάθε εκτίμηση

Εκ μέρους του Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης του Καρκίνου

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Δρ Χαράλαμπος Ανδρεάδης

Παθολόγος Ογκολόγος

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

και

Γραφείο: Makedonia Conference Center

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Mob: 6942 504797 & 6940 972737