Την Τετάρτη 17 Απριλίου η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) διοργανώνει ημερίδα για το κοινό με τίτλο: "ΔιαβάΖΩντας υπεύθυνα για τον καρκίνο" στο πλαίσιο της: "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου".

Ειδικότερα, στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση θα συζητηθούν θέματα γύρω από τον καρκίνο, όπως η επικοινωνία ασθενών και ιατρών την εποχή του διαδικτύου, ο ρόλος της κληρονομικότητας, οι μύθοι και οι αλήθειες για την ινδική κάνναβη, η πρωτογενής και η δευτερογενής πρόληψη, αλλά και η εμπειρία του καρκίνου μέσα από το πρίσμα της λογοτεχνίας και της φιλοσοφίας.

Θα γίνει, επίσης, προσπάθεια να αναδειχθεί η αξία του «ΔιαβάΖΩντας υπεύθυνα για τον καρκίνο…», δεδομένου ότι τα βιβλία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για κάθε ασθενή ως μίτος για την έξοδό του από τον λαβύρινθο του καρκίνου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια, κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30), από τις 14:00 έως τις 20:00, με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο πρόγραμμα της Ημερίδας.