Το ΔΣ της ΕΟΠΕ από το 2018 υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εταιρείας με τίτλο: ΕΟΠΕ Web Academy και Διευθυντές Σπουδών για τη διετία 2018-2019 το Χ. Ανδρεάδη και τον Α. Αρδαβάνη.

Υπό αυτό το πρίσμα, προβλέποντας ότι το θέμα των οικονομικών της υγείας και ο καρκίνος συνεχώς θα διογκούται και μάλλον θα περιπλέκεται στο άμεσο και απώτερο μέλλον, η ΕΟΠΕ, οργανώνει νέα Θεματική ενότητα στο αντικείμενο, διευρύνοντας έτσι την ανάλυση του θέματος που κατεξοχήν απασχολεί την ειδικότητα της Παθολογικής Ογκολογίας.

Επιστημονικός Υπεύθυνος και Συντονιστής της εν λόγω Θεματικής Ενότητας έχει ορισθεί ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γιάννης Υφαντόπουλος. Ο Γιάννης Υφαντόπουλος είναι Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στα Οικονομικά της Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) (B. Sc.) και Διδάκτωρ (D. Phil.) του Πανεπιστημίου ΥΟΡΚ Αγγλίας. Διετέλεσε Επιστημονικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλές Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές Συναντήσεις. Συμμετείχε ως Σύμβουλος σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization), η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), η Ευρωπαϊκή Κοινότητα (European Commission), το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (I.L.O.), και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. (O.E.C.D). Στην 23η Ευρωπαϊκή Συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Δανία, εκλέχθηκε παμψηφεί από τις 53 Χώρες Μέλη ως Rapporteur. Βραβεύθηκε επίσης από την Διεθνή Επιτροπή της Φαρμακοικονομίας (International Society of Pharmacoeconomics and Outcome Research) (ISPOR) με το βραβείο των «Διακεκριμένων Υπηρεσιών».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ημερίδα της 6η; Θ.Ε. (Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, Ιωνικό Κέντρο Λυσίου 11, Πλάκα-Αθήνα) θα έχει τον τίτλο: "Οικονομικά Υγείας και Καρκίνος ΙΙ".

Κάθε ενδιαφερόμενος (μέλος ΕΟΠΕ, ΟΝΕΟ, ή επαγγελματίας υγείας συναφών ειδικοτήτων) καλείται να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλει στην ΕΟΠΕ (μέσω email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και καλύπτονται έξοδα μετάβασης ή/ και διαμονής για τους συμμετέχοντες εκτός Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ΕΟΠΕ (κα Ναταλία Χατζηφώτη, 2106457971).