Αυτή την Τετάρτη 12 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι παραμονή του 27ου Ελληνικού Συνεδρίου Ογκολογίας (27ο ΕΣΚΟ), η ΕΟΠΕ διοργανώνει προσυνεδριακή εκδήλωση με θέμα, «Αντιμετωπίζοντας την πανδημία του καρκίνου: η νέα πραγματικότητα» (https://www.facebook.com/events/150437630270745), με στόχο να αναδειχθεί η αναγκαιότητα και να συζητηθούν οι πολιτικές που χρειάζεται να υιοθετηθούν για τη διασφάλιση της συνέχειας στην αντιμετώπιση του καρκίνου στην Ελλάδα.

Είναι εμφανής πλέον ο κίνδυνος να αποτελέσει ο καρκίνος την επόμενη πανδημία. Σε απάντηση αυτών των προκλήσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέλαβε δράση ανακοινώνοντας το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου. Στο ίδιο πλαίσιο η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) θεωρεί ότι η ανάπτυξη και εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης που θα εξασφαλίζει την ολοκληρωμένη και βιώσιμη αντιμετώπιση του καρκίνου στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και μετά από αυτή, αποτελεί τώρα μεγαλύτερη αναγκαιότητα από ποτέ.

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε το σύνδεσμο: https://neaeope.gr/antimetopizontas-tin-pandimia-toy-karkinoy-i-nea-pragmatikotita/