Σε συνέχεια της προσπάθειας της κοινής διοργάνωσης μιας σειράς μετεκπαιδευτικών διεπιστημονικών μαθημάτων στον καρκίνο του Ουροποιογεννητικού συστήματος  μεταξύ της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για τη συμμετοχή σας στο δεύτερο από αυτά.
 
Η σειρά των μαθημάτων  αποτελείται από 4 ημερήσια σεμινάρια (ουροδόχος κύστη, νεφρός, προστάτης, όρχις-πέος) που θα διεξαχθούν μέσα στο 2015 ανά 3 μήνες περίπου στην Αθήνα και θα απευθύνεται σε νέους ουρολόγους και παθολόγους ογκολόγους που έχουν λάβει ειδικότητα τα τελευταία 5 χρόνια, καθώς και σε ειδικευόμενους των δύο τελευταίων ετών της αντίστοιχης ειδικότητας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος ώστε να εξασφαλιστεί η διαδραστική συμμετοχή.
 
Η παρουσία θα είναι υποχρεωτική σε τουλάχιστον 3 από τα 4 μαθήματα. Στο τέλος κάθε μαθήματος, αλλά και στο τέλος της σειράς των μαθημάτων, θα υπάρχουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για την αξιολόγηση των συμμετεχόντων. O πρώτος σε βαθμολογία από κάθε ειδικότητα, θα λάβει είτε υποτροφία για να μεταβεί για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό σε ουρολογική ή ογκολογική κλινική που αποδεδειγμένα εξειδικεύεται στην ογκολογία του ουροποιητικού ή αντίστοιχη οικονομική υποστήριξη για την εκπόνηση διατριβής ή συμμετοχής σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σχετικό με την ογκολογία του ουροποιητικού συστήματος. Επίσης, στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής σε όσους συμπληρώσουν τις απαιτούμενες παρουσίες.
Σημειώνεται πως η συμμετοχή  στα μαθήματα είναι δωρεάν.
 
Το δεύτερο σεμινάριο αφορά στον Καρκίνο του Νεφρού και θα πραγματοποιηθεί το Σαββατο 24 Οκτωβριου 2015 στο μικρό Αμφιθεατρο του «ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ» Νοσοκομειου στην Αθήνα. Υπεύθυνοι για τα σεμινάρια και το πρόγραμμα της ημερίδας, το οποίο θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες τις επόμενες ημέρες, είναι από την ΕΟΠΕ οι κκ. Μπουρνάκης και Τζοβάρας.
 
Καλούμε τα μέλη της ΟΝΕΟ και της ΕΟΠΕ, που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη σειρά των μαθημάτων αυτών, να εκδηλώσουν άμεσα σχετικό ενδιαφέρον και να στείλουν το ονοματεπώνυμό τους, την ειδικότητα τους, την επαγγελματική τους κατάσταση (ειδικευόμενος, ειδικός), το έτος λήψης ειδικότητας, χώρο εργασίας (νοσοκομείο ή ιδιωτικό επάγγελμα) καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους (τηλ και email) στο email της ΕΟΠΕ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.