Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι ,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας το οποίο θα γίνει στην Αθήνα από τις 26 έως τις 28 Απριλίου 2012.

Στις ιδιαίτερα δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας εν μέσω μιας κρίσης που σαρώνει όλες τις χώρες και το δίχως άλλο επηρεάζει τόσο την οικογενειακή όσο και την επαγγελματική/επιστημονική μας καθημερινότητα γίνεται επιτακτική η ανάγκη για επιστημονική συσπείρωση αλλά και ποιοτική αναβάθμιση της ογκολογίας στην Ελλάδα.

Τόσο οι παλιότεροι και καταξιωμένοι Ογκολόγοι πανεπιστημιακοί ή μη όσο και οι νέοι και πολλά υποσχόμενοι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να θωρακίσουν την Ογκολογική Κοινότητα από άδικες επιθέσεις αλλά και από τις συνέπειες οικονομικών συγκυριών.

Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας πιθανόν σηματοδοτεί μια καινούρια εποχή όπου τίποτα δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο και όλα πρέπει να «βαπτιστούν» και να αποδειχτούν από την αρχή.

Μέλημα τόσο της Οργανωτικής όσο και της Επιστημονικής Επιτροπής είναι το Συνέδριο αυτό να αποτελέσει ένα νέο ορόσημο επιστημονικού γίγνεσθαι και αναζήτησης που θα οπλίσουν την Ογκολογική κοινότητα με γνώσεις και ερεθίσματα απαραίτητα για προάσπιση του κύρους και της ποιότητας των παρεχομένων στους πάσχοντες από καρκίνο συνανθρώπους μας υπηρεσιών.

Σας περιμένουμε να «σκαλίσουμε» μαζί το χωράφι της γνώσης.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Βασίλης Γεωργούλιας
Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.Ε.