Ξεκίνησε η προετοιμασία του ετήσιου μεγάλου Συνεδρίου της ΕΟΠΕ με συνδιοργανωτή την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής και του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος - Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας (Ε.Σ.Ν.Ε.)

Η Ογκολογία είναι ενιαία, όπως άλλωστε ολόκληρη η Ιατρική. Η θεραπευτική των κακοήθων νεοπλασμάτων οφείλει να είναι ενιαία. Ο Χειρουργός, ο Ακτινοθεραπευτής, ο Παθολόγος-Ογκολόγος οφείλουν να συνεργάζονται αρμονικά με στόχο τη βέλτιστη εφικτή έκβαση ενώ οι ψυχοκοινωνικοί χειρισμοί αποτελούν καίρια συνιστώσα του γιγαντιαίου εγχειρήματος της θεραπείας κάθε ασθενούς με καρκίνο.

Για το φετινό ΕΣΟ, το Ελληνικό Συνέδριο όλων των εμπλεκομένων ειδικοτήτων στον διαρκή πόλεμο κατά του καρκίνου, ως μότο επιλέξαμε τον συμβολισμό της Ενότητας του Πλανητικού Ύδατος και της διαρκούς κίνησής του στη Βιόσφαιρα. Από αμέτρητες διαδρομές το πρωταρχικό Ύδωρ των πηγών, πειθαρχώντας στην αιώνια Βαρυτική Κινητική, σχηματίζει ρυάκια και ποτάμια και κατευθύνεται από τα βουνά στη μητέρα Θάλασσα για να επιστρέψει στις πηγές μέσω των νεφών. Τον χειμώνα γεννιούνται και άμορφοι χείμαρροι - πάντα εν μέρει απρόβλεπτοι.

Η εποχή που διανύουμε μοιάζει με συμβολή πολλών χειμάρρων. Αμέτρητες πληροφορίες από όλες τις πηγές της Βασικής Έρευνας ρέουν σε αφρισμένες κοίτες και συναντώνται στη διασταύρωση όπου οι Κοινωνίες περιμένουν ανυπόμονα τη διοχέτευση αυτών των πολύτιμων αλλά ασυντόνιστων πληροφοριών στη μεγάλη Κοίτη της Κλινικής Πράξης - με φράγματα και εκτροπές όπου και όταν απαιτηθούν.

Βασικοί επιστήμονες, γιατροί και ρυθμιστικοί μηχανισμοί έχουμε χρέος να συμβάλλουμε «με λογισμό και μ' όνειρο» στο μέγα εγχείρημα της αξιοποίησης αυτού του τερατώδους σε μέγεθος ποταμού πληροφοριών για την ορθολογική άρδευση των θεραπευτικών Λειμώνων.

Χρόνος διεξαγωγής:

7-9 Μαΐου 2020

Τόπος διεξαγωγής:

Ξενοδοχείο Makedonia Palace
Μεγ. Αλεξάνδρου 2
Θεσσαλονίκη 546 40
Τηλέφωνο: 2310-897197

Υποβολή εργασιών:

Έναρξη υποβολής εργασιών 15 Νοεμβρίου 2019
Λήξη υποβολής εργασιών 31 Ιανουαρίου 2020

Πιστοποίηση:

Η εγγραφή και η παρακολούθηση επιτρέπεται μόνο σε επαγγελματίες υγείας και σε προπτυχιακούς - μεταπτυχιακούς φοιτητές. Βάσει της τελευταίας εγκυκλίου του ΕΟΦ, θα υπάρχει σύστημα καταμέτρησης του χρόνου παρακολούθησης. Με τη λήξη του συνεδρίου θα δίνεται πιστοποιητικό μόνο σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 60% των συνολικών ωρών του προγράμματος. Ο αριθμός των Μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) που θα χορηγηθεί στον κάθε σύνεδρο, θα υπολογιστεί βάσει του χρόνου παρακολούθησης.

Εγγραφές

Η εγγραφή και η παρακολούθηση επιτρέπεται μόνο σε επαγγελματίες υγείας και σε προπτυχιακούς - μεταπτυχιακούς φοιτητές. Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να βεβαιώνουν την ιδιότητά τους, προσκομίζοντας αντίστοιχο αποδεικτικό στοιχείο.

Ειδικευμένοι ιατροί   150€
Ειδικευόμενοι ιατροί  50€
Λοιποί επιστήμονες υγείας  50€
Νοσηλευτές δωρεάν  δωρεάν
Φοιτητές δωρεάν  δωρεάν


Το δικαίωμα συμμετοχής στο συνέδριο περιλαμβάνει:

  • Παρακολούθηση των επιστημονικών συνεδριάσεων και είσοδο στον εκθεσιακό χώρο
  • Συνεδριακό υλικό
  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης


Το δικαίωμα συμμετοχής για φοιτητές* περιλαμβάνει:

  • Παρακολούθηση των επιστημονικών συνεδριάσεων και είσοδο στον εκθεσιακό χώρο
  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης
    *απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής η επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας

 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το σύνδεσμο: www.hesmo.gr/el/συνεδρια-εκδηλωσεισ/συνέδρια-ε-ο-π-ε/μελλοντικά-συνέδρια/details/1/254-5ο-ελληνικό-συνέδριο-ογκολογίας-5ο-εσο