Μετά την αύξηση των κρουσμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψιν την αναβάθμιση της εκτίμησης του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και την αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες, ως ΔΣ επιθυμούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει και η χώρα μας. 

Με γνώμονα την προστασία των ομιλητών, των συν-διοργανωτών, αλλά και όλων των συμμετεχόντων που τόσο πρόθυμα δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν ένα μοναδικό, ομολογουμένως πρόγραμμα, υψηλής επιστημονικής κατοχύρωσης και ευαισθησίας, αλλά και για την προστασία των ασθενών μας θεωρούμε ότι είναι ώρα αναγκαίων αποφάσεων. Με αίσθημα ευθύνης, θεωρώντας ότι ενδεχομένως διακυβεύονται θέματα ασφάλειας και υγείας όλων, αναγκαζόμαστε να δούμε με μια διαφορετική ματιά τις επιστημονικές εκδηλώσεις ευθύνης της ΕΟΠΕ, που είχαν προγραμματισθεί για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι, κατ' αρχάς, να προχωρήσουμε στην αναβολή της 1ης Θεματικής Ενότητας του 2ου Κύκλου του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος ΕΟΠΕ Web Academy με τίτλο: «Βιοηθική και Ογκολογία», η οποία είχε προγραμματισθεί για την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της 1ης Θεματικής Ενότητας προτείνεται να είναι η Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020.