28

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023

 23

 

 

 

Κλινική Εξέταση Μαστού

 

 24

 

Για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού –
«ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας διοργάνωσε δωρεάν κλινική εξέταση μαστού, στο πλαίσιο του μηνός Οκτωβρίου, μήνας διεθνώς αφιερωμένος στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.
Από τις 10 έως και τις 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε πενθήμερη κλινική εξέταση μαστού σε συνολικά 7 βάρδιες για τον γενικό πληθυσμό, στην Κινητή Μονάδα Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πλατεία Γεωργίου.
Συνολικά εξετάσθηκαν 205 γυναίκες και 2 άνδρες με τους 51 από όσους προσήλθαν να παραπέμπονται για περαιτέρω δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο (μαστογραφία ή/και υπέρηχο). Συνολικά δόθηκαν 39 μαστογραφίες και 34 υπέρηχοι μαστού.
Στη διάρκεια των κλινικών εξετάσεων δόθηκε η δυνατότητα για δωρεάν αξιολογήσεις ακοής με την Yποστήριξη της Akoustica Medica.
Η κλινική εξέταση μαστού πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

 

Δράση με Β΄ ΚΑΠΗ Δήμου Πατρέων

 

 25

 

Την Πέμπτη 4/10/2023 με πρωτοβουλία του οργανισμού Co2gether και της Δρ. Μαρίας Ζαφειροπούλου και σε συνεργασία με το Β΄ ΚΑΠΗ Δ. Πατρέων και την Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό κα Ρούλα Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε δράση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Στο πλαίσιο ενδυνάμωσης και δημιουργικής απασχόλησης των ωφελούμενων των ΚΑΠΗ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη πρόληψη του καρκίνου του μαστού από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας και στη συνέχεια δημιουργήθηκε το Κολάζ της Πρόληψης που συνόδευσε το Pink The City στις 22 Οκτώβρη 2023!

 

 

Η Πάτρα φωτίστηκε ροζ!

26

 

Φωταγώγηση Κυματοθραύστη

Ροζ βάφτηκε και φέτος ο ιστορικός κυματοθραύστης της Πάτρας, συμμετέχοντας για 6η συνεχή χρονιά στην εκστρατεία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού PINK THE CITY.
Το Σάββατο το βράδυ, 14/10/2023 ο ιστορικός κυματοθραύστης της πόλης έστειλε το μήνυμα του PINK THE CITY σε ολόκληρη τη πόλη!

Φωταγώγηση καταστημάτων

Επίσης φωταγωγήθηκαν ροζ οι βιτρίνες των καταστημάτων: Classico, Yellow shoes, Ανθοπωλείο Ακτύπης, Παλλίσανδρος-Νικόλας Γερασιμόπουλος και το all day café restaurant Dexamenes 22.

 

 

 

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών «Welcome to UP 2023»

 

 

Στις 18-22 Οκτωβρίου 2023, το Πανεπιστήμιο Πατρών υποδέχτηκε το «Welcome to UP 2023», ένα πρωτοποριακό για τα δεδομένα της χώρας Φεστιβάλ Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών. Ένα φεστιβάλ που έγινε θεσμός μετά την περσινή πρώτη και άκρως επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία έκανε την πανεπιστημιούπολη επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Στο επίκεντρο όλων βρέθηκε το Campus του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου θα στήθηκε ένα μεγάλο φοιτητικό χωριό. Το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας έδωσε δυναμικό παρών ενημερώνοντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.

 

 

Pink the City 2023 - Κυριακή 22 Οκτωβρίου

 

Βάψαμε την πόλη Ροζ!

To ροζ ποτάμι ξεχύθηκε και φέτος στην Πάτρα, με την συμμετοχή 12.000 ανθρώπων, μεγάλων και μικρών, που πλημμύρισαν τους δρόμους της.
Η καθιερωμένη εκστρατεία ενημέρωσης, απομυθοποίησης και ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού που διοργανώνει το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας , πραγματοποιήθηκε για 11η συνεχή χρονιά. Η συμμετοχή του κόσμου και φέτος, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο δίνοντας μας την ελπίδα ότι όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού.
Ο περίπατος των συμμετεχόντων, το γνωστό «ροζ ποτάμι», ξεκίνησε από τα Υψηλά Αλώνια και διασχίζοντας την Γούναρη, Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου, κατέληξε στον Μόλο, με σύνθημα «Αγάπα δυνατά τη ζωή ξανά!».
Μέσα από τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης, υλοποιούνται όλο τον χρόνο δωρεάν προγράμματα:
Για την ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο μαστού
Για την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου που σώζουν ζωές
Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής
Για τη διεκδίκηση ποιοτικής περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών με καρκίνο μαστού
Ο περίπατος αυτός προωθεί:
• Tην αλληλεγγύη απέναντι στη γυναίκα που νοσεί ή έχει νοσήσει.
• Την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.
• Την ευαισθητοποίηση των νέων.
• Τον εθελοντισμό.
Ποιός είναι o σκοπός:
• Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τον καρκίνο του μαστού.
• Απομυθοποίηση της ασθένειας.
• Συγκέντρωση πόρων για διεξαγωγή προγραμμάτων από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας.
• Αγορά και παροχή χρηστικών ειδών στην ανασφάλιστη-άπορη γυναίκα.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβρη του 2024. Μέχρι τότε…Μην αμελείς τις προληπτικές σου εξετάσεις για κανένα λόγο!

 

 27