no 1578 300x268

Τρία συνολικά βραβεία, ένα χρυσό (Gold), ένα ασημένιο (Silver) και ένα χάλκινο (Bronze), στην κατηγορία Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες, απέσπασε η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), στο φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό Healthcare Business Awards που διοργανώθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά από την Boussias Events και το Health Daily. Ο θεσμός αυτός επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας.

 
Τα συγκεκριμένα βραβεία αναγνωρίζουν το πρωτοποριακό και καινοτόμο ερευνητικό έργο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας των Ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών, οι οποίες προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες εκπαίδευσης και ενημέρωσης στα μέλη τους, συμβάλλοντας έτσι στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων των ιατρών πάντα προς όφελος των ασθενών και του κοινωνικού συνόλου.
 
Στο πρόσωπο της ΕΟΠΕ βραβεύεται ο Έλληνας Ογκολόγος που απόλυτο μέλημά του είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η παροχή της βέλτιστης φροντίδας για τους ογκολογικούς ασθενείς.
Capture
 
Η ΕΟΠΕ τιμήθηκε με το Gold βραβείο για το ρόλο των βιοδεικτών στις καινοτόμες εξατομικευμένες θεραπείες των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα. Η ΕΟΠΕ, ως ο αρμόδιος επιστημονικός φορέας για την ενημέρωση στον τομέα της κλινικής ογκολογίας και την προώθηση της πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και έρευνας των ογκολογικών παθήσεων και αναγνωρίζοντας την αδιαμφισβήτητη σπουδαιότητα των βιοδεικτών, έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί (από το 2011) μια σειρά από Προγράμματα Ανίχνευσης Βιοδεικτών σε διάφορους τύπους καρκίνου. Για τους συγκεκριμένους τύπους καρκίνου υπάρχουν καινοτόμες εξατομικευμένες θεραπείες που μπορούν να χορηγηθούν μόνο εφόσον ανευρεθούν οι συγκεκριμένοι βιοδείκτες στους όγκους των ασθενών και οι οποίοι δεν καλύπτονται από το δημόσιο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Επιπλέον, η ΕΟΠΕ απέσπασε το Silver βραβείο για την Εθνική Καμπάνια Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου 2023. Η ΕΟΠΕ, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου, έφερε στο επίκεντρο της κοινής γνώμης το θέμα “καρκίνος”, διαμηνύοντας τη μεγάλη σημασία της πρόληψης μέσα από μια δυνατή, πανελλαδική ραδιοφωνική και διαδικτυακή καμπάνια.

Τέλος, βραβεύτηκε και με Bronze βραβείο για τη Συνεργασία, Καινοτομία και την Προσφορά στην Ογκολογική Εκπαίδευση των Νέων Ογκολόγων στην Ελλάδα. Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ξεκίνησαν πρόσφατα μια νέα συνεργασία για την Ελληνική Ακαδημία Ογκολογίας (ΕΑΚΟ), το θεμελιώδη και ουσιαστικό αρωγό της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων και των νέων ειδικευμένων ιατρών στην Παθολογική Ογκολογία στη χώρα μας. Μέσω της συνεργασίας αυτής, η οποία αντιπροσωπεύει μια καινοτόμο εκπαιδευτική πρωτοβουλία στη χώρα μας, οι δύο εκπαιδευτικοί/ επιστημονικοί φορείς στοχεύουν να προάγουν από κοινού την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της τεχνογνωσίας τους, ώστε να διαδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απαραίτητη γνώση, τις μεθόδους και τα εργαλεία που θα διευκολύνουν την καθημερινή κλινική πρακτική των νέων ογκολόγων και θα βελτιστοποιήσουν τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε σε μία μεγαλειώδη τελετή τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, όπου παρευρέθησαν περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, για να τιμήσουν τις υψηλές διακρίσεις προσφοράς στην Υγεία, την Επιστήμη και την Κοινωνία για τη χρονιά που πέρασε. Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης ήταν και φέτος ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council – ERC), Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΙΤΕ, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλος ΔΣ Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, ενώ τη σύνθεση της Επιτροπής πλαισίωσαν στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, σύμβουλοι εταιρειών, σύλλογοι ασθενών, κορυφαίοι ιατροί και ακαδημαϊκοί, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γεώργιος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών,  κ. Σωκράτης  Παπαγεωργίου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και στη συνέχεια προχώρησαν στην απονομή των τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που με τη δράση τους έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο και έχουν συμβάλει έμπρακτα στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας,

 

neaeope 25102023